HUMANIC o să moară la fel ca Nokia

Andrei Bădescu

IMHO
1 minute

Managementul magazinelor Humanic în România, pentru mine, este o enigmă totală.

Au apărut prin România în 2008, cu un magazin în Mall Băneasa, iar ulterior, s-au extins în mai multe orașe.

Ce m-a uimit în urmă cu ceva ani, și încă mă mai uimește, este că acest lanț de retail, nu are un magazin online în România. ÎN FUCKING 2020, după un lockdown de 2 luni în primăvară, în care probabil făceau inventar de plictiseală (cei care nu erau în șomaj) ei tot nu au încă un site. În anul în care toate recordurile de comenzi online au fost depășite, ei tot în offline.

Îmi aduc aminte o discuție mai veche cu o prietenă care îmi spunea că strategia magazinului nu este să vândă online. Orice pasăre, pe limba ei piere.

Aparent au o pagină de Facebook, cu vreo 300k de “fani” și o medie de 5-15 like-uri la un post, care și alea, probabil sunt ale angajaților.

Cei care lucrați în retail și cumva aveți de gând să aplicați la această companie minunată într-o poziție de upper management, ați putea începe “retail digital transformation” printr-un căcat de magazin online pentru cei de la Humanic.

Jenant 🙂

PS: Humanic.ro este cumpărat de o persoană fizică din 2018; probabil de unul care a lucrat la IT pe acolo și mai apoi s-a cărat.

sursă foto.

Leave a Comment