Hackulous a inchis Installous

Andrei Bădescu

Updated on:

TECH
2 minutes
hackulous installous

Veşti proaste pentru cei care foloseau Installous. Hackulous, echipa din spatele popularei cât şi controversatei platforme de aplicaţii piratate au închis acest serviciu.

Goodnight, sweet prince.

We are very sad to announce that Hackulous is shutting down. After many years, our community has become stagnant and our forums are a bit of a ghost town. It has become difficult to keep them online and well-moderated, despite the devotion of our staff. We’re incredibly thankful for the support we’ve had over the years and hope that new, greater communities blossom out of our absence.

With lots of love,
Hackulous Team

Ciudat este motivul pentru care aceştia îşi închid serviciile. Pe de o parte susţin faptul că forumurile au stagnat şi au ajuns să pară ca şi nişte oraşe fantomă, iar pe de altă parte a devenit dificil de moderat şi de menţinut online. Chiar dacă forumurile ar fi fost pustii, totuşi aplicaţia era instalată pe milioane de device-uri, iar prin ads-urile care existau, mai mult ca sigur aduceau un venit suficient cât să se poată autofinanţa.

Fanii acestei aplicaţii deja plâng pe pagina de Facebook iar unii deja ofera alte opţiuni în lipsa Installous.

Scopul oficial şi declarat al Installous era acela de a testa şi verifica o aplicaţie înainte de a cumpăra dar  pentru majoritatea nu era decât un “pool” de free goodies şi foarte puţini din cei care o foloseau mai şi cumpărau mai apoi aplicaţiile din AppStore.

Acest lucru nu este cu siguranță sfârșitul pirateriei aplicațiilor pentru mobil, dar este un pas mic înainte pentru dezvoltatorii care doresc să câștige un trai cinstit din crearea de aplicații mobile. Mai mult ca sigur o altă echipă de dezvoltatori le vor lua locul şi va aduce Installous, sau un serviciu similar, înapoi. Pentru moment,  0,89¢ nu este un preţ atât de mare dacă stai să te gândeşti.

installous
installous will now terminate 🙂

1 thought on “Hackulous a inchis Installous”

Leave a Comment