Google renunta la protocolul Microsoft Exchange ActiveSync pentru serviciul Gmail

Andrei Bădescu

Updated on:

TECH
1 minute
Gmail

Google a anunțat oficial că îşi retrage sprijinul pentru protocolul Microsoft Exchange ActiveSync, (Google Sync), începând cu 30 ianuarie 2013. Cei care în prezent utilizează Google Sync pentru a conecta dispozitivele lor mobile la Gmail vor rămâne neafectaţi, dar utilizatorii noi nu vor mai avea această posibilitatea.

Nu degeaba au lansat aplicaţia Gmail 2.0 în AppStore zilele trecute. Aceştia sugerează celor care caută să-şi sincronizeze device-urile non-Android cu conturile lor Google să folosească CalDAV[ref] 1. CalDAV –  standard al internetului care permite unui client să-şi acceseze şi book-uiască informaţia pe un remote server[/ref], CardDAV[ref]2. CardDAV – protocol dual side, special creat pentru a permite userilor de a accesa si share-ui date de contact pe server[/ref], și IMAP.  Din fericire, Apple suportă nativ protocoalele CalDAV şi CardDAV; nu acelaşi lucru îl pot spune şi despre Microsoft, care pe platforma Windows Phone nu au aceste protocoale disponibile pentru mult râvnitul sync.

Mai rău, utilizatorii noi care doresc să-şi conecteze conturile lor Google vor trebui să utilizeze procolul IMAP, care poate introduce întârzieri semnificative (față de primirea instantanee). Cum cei de la Google au anunţat la începutul lunii faptul că aplicaţiile lor nu vor fi adaptate pentru Windows 8 şi Windows Phone.

Karma is a bitch, innit?

Utilizatorii de Windows Phone sunt acum rămaşi cu una dintre cele două speranțe: că Microsoft va lupta pentru a găsi o soluție pentru sincronizare cu serviciile Google, sau că Google va capitula și va construi o aplicatie Gmail pentru platforma lor.

Leave a Comment