Aplicații românești – Găsitorii

Andrei Bădescu

Updated on:

TECH
2 minutes

În ultima vreme am dat de tot felul de aplicații românești, mai noi sau mai vechi, care mi-au ușurat viața sau le-am văzut utilitatea. Una dintre acestea este aplicația Găsitorii[ref]Găsitorii – o aplicație mobilă dezvoltată de către cei de la Dolfn disponibilă pe iOS prin intermediul căreia poți deveni eroul zilelor noastre. Instalează-ți aplicația și fii și tu un Găsitor, pentru ca oameni sau animale pierdute să își regăsească familia.[/ref], lansată în urmă cu 7-8 zile.

Trei tineri din Iaşi,  Ciprian Ionescu[ref]Ciprian Ionescu – inițiatorul platformei; Facebook | LinkedIn[/ref], Corneliu Chițanu[ref]Corneliu Chițanu – iOS developer; Facebook | LinkedIn[/ref] și Andrei Nastasiu[ref]Andrei Nastasiu – iOS developer; Facebook | LinkedIn[/ref], au lansat o aplicaţie pentru telefonul mobil care ajută la găsirea persoanelor sau a animalelor de companie dispărute.

Băieții au gândit aplicaţia în aşa fel încât cei care pierd o persoană sau un animal postează un anunţ, iar cei care se află în zonă primesc alerte. Nu de puține ori am văzut pe Facebook share-uri masive referitoare la persoane sau animale pierdute / dispărute. Avantajul aplicației, o dată ajunsă populară, este că vei primi notificări la câteva minute maxim dupa publicarea anunțului în funcție de locația geografică într-o rază de câtiva kilometri faţă de zona în care a fost semnalată dispariţia. De asemenea, toţi cei care trec mai apoi în aria de dispariţie vor primi şi ei alertele.

Da, aplicația în background are nevoie să aibă access real-time la geo-locație. Pentru cei care nu vor să își divulge traseele zilnice, există posibilitatea de a verifica news feed-ul.

„Găsitorii” este gratuită şi foarte uşor de folosit. Ca să anunţe dispariția unei persoane sau pierderea unui căţel, proprietarii trebuie să încarce o fotografie fie cu persoana dispărută, fie cu animalul pierdut şi să scrie câteva detalii despre vârstă, nume și rasă, în cazul în care este vorba de un animal. În doar câteva minute, alerta devine publică. In viitor, cei trei doresc să dezvolte un parteneriat cu Poliția Română pentru secțiunea “Persoane dispărute”.

Momentan, aceasta se poate găsi numai în AppStore, urmând ca în viitorul apropiat să fie implementată și în Google Play. În primele 24 de ore de la lansare s-au înscris deja 57 de utilizatori şi au fost emise alerte pentru 11 animale şi o persoană dispărută iar până ieri deja erau 500 instalari.

De asemenea, comunitatea este în dezvoltare și pe Facebook, prin grupul Găsitorii.

[asg-button color=”blue” link=”https://itunes.apple.com/us/app/g%C4%83sitorii/id1130686607?ls=1&mt=8″ newwindow=”true”]Găsitorii[/asg-button]

 

Leave a Comment