Review: DeLonghi Magnifica S ECAM 22.110B

Andrei Bădescu

Updated on:

REVIEWS
7 minutes
DeLonghi Magnifica S ECAM 22.110B

În urmă cu vreo 2 luni, am primit cadou un espressor DeLonghi Magnifica S ECAM 22.110B. Fiind o persoană care bootează pe bază de cafea, am fost foarte încântat și vă pot spune că este produsul magic pentru iubitorii de cafea. După 2 luni de folosire, m-am gândit că un review ar fi justificat și ar putea ajuta potențialii cumpărători.

Design și descriere DeLonghi Magnifica S ECAM 22.110B

DeLonghi ECAM 22.110B este una dintre cele mai bune mașini de cafea de pe piață. Cu toate acestea, o comparație a prețurilor este utilă. Aici puteți verifica prețul actual pe unele dintre platformele online din România. Cu toate acestea, vă sfătuiesc să îl cumpărați de la eMag la prețul de 1511 RON.

DeLonghi Magnifica S ECAM 22.110B are un design modern, culoare neagră, un panou de comandă simplu având butoane cu acționare clasică push button. Acest aparat este ușor de folosit datorită design-ului care mă ajută să selectez cantitatea de cafea macinată, cantitatea de apă, setarea gradului de măcinare, setarea temperaturii, ciclului de decalcifiere iar toate acestea cu o funcționare cu minim de resurse energetice numai printr-o singură apăsare de buton.

Magnifica S ECAM 22.110B este unul din cele mai vândute modele de firmă DeLonghi, având presiunea de lucru de 15 bari. Rezervorul de apă detașabil, are o capacitate de 1,8 litri, din care pot obține la final, cești delicioase de caffe latte, cappuccino latte, sau espresso.

Cafeaua se prepară complet automat, putând seta espressorul chiar și printr-o singură apăsare de buton atunci când folosești setările memorate. Indiferent dacă vrei un cappuccino sau o spumă de lapte, băutura mea preferată este de obicei gata în căteva secunde și exact la temperatura potrivită, datorită boilerului cu încălzire rapidă.

Spuma de lapte fierbinte este exact așa cum îmi place, grație sistemului clasic de spumare a laptelui. Acesta are posibilitatea de a personaliza cafeaua cu functia My Coffee făcând-o: scurtă, medie sau lungă, cu aromă puternică sau slabă, caldă sau la temperatură medie.

Râșnită incorporată

O altă funcție utilă este aceea că aparatul printr-o simplă apăsare de buton alege rapid cantitatea de cafea boabe pentru a fi macinată, pentru a obține un espresso cu concentrație mai tare sau mai slabă.

Acest aparat are un compartiment de cafea de 250 grame și acceptă atât cafea boabe cât și cafea macinată. Prepararea cafelelor prin cafea direct măcinată se face pe rând, una câte una, lăcașul dedicat cafelei măcinate fiind foarte mic.

Espressorul este dotat cu o unitate de macinare profesionista Burr, din inox de înaltă calitate care macină cafeaua la unul dintre cele 13 niveluri disponibile, fin și uniform, în funcție de gradul de setare. De obicei, pasionații de cafea obișnuiesc să consume numai cafea boabe, macinată de ei sau de espressor, pentru a păstra gustul aromat și irezistibil al cafelei. Cu acest model de râșniță, boabele își vor păstra aroma naturală, iar cafeaua rezultată va avea gustul pe care ni-l dorim.

Acesta poate fi reglat în 13 grade de măcinare, în care cele mai bune două etape nu sunt utilizabile. Fie se blochează măcinătorul ori cafeaua se scurge prea încet și în cantitate foarte mică prin picurător. Deci, se pare că nici pompa, nici măcinătorul nu poate procesa cele mai bune setări.

Plită încălzită

Deasupra aparatului se afla o plita care îmi menține, calde, cestile de cafea goale. În felul acesta aroma se va păstra pentru mai mult timp în ceașcă.

Incalzitor ceasca cafea DeLonghi S ECAM 22.110 B
Incalzitor ceasca cafea DeLonghi S ECAM 22.110 B

Picurătorul de cafea variabil

Înălțimea picurătorului de cafea este flexibilă în cazul espressorului ECAM 22.110.B având loc inclusiv acele pahare mari de capuccino sau cafea în 3 culori. Înălțimea maximă este de 14 cm iar cea minimă de 9 cm.

Filtru apă DeLonghi S ECAM 22.110B

Aparatul de cafea vine dotat si cu un filtru de apă care are rolul de a obtine un ph neutru al acesteia, curățând-o de toate impurtitățile pe care nu reușim să le vedem cu ochiul liber.

Un filtru de apă într-un sistem complet automat funcționează pe același principiu ca și un filtru de apă Brita clasic, acela de a reduce gradul de duritate a apei la nivelul I. Asta înseamnă mai puțin “var” în apă cât și mai puține depozite de piatră în aparat.

Aceste zone sunt diferențiate în prezent, în grade de duritate a apei:

PasulDuritateMilimoli carbonat de calciu pe litruGrad de duritateFrecvența decalcificării
1Ușor< 1.5< 8.4 ° dHRar
2Mediu1.5 – 2.58.4 – 14 ° dHModerat
3Puternic> 2.5>14 ° dHDes

Funcția de decalcifiere și curăţare automată mă ajută să-l menținem curat și igienizat după fiecare utilizare, având indicator de detartrare astfel încât băuturile mele preferate să aibă același gust în fiecare zi.

filtru-apa-DeLonghi-SECAM-22110B
Filtru apa DeLonghi S ECAM 22.110.B

Taviță de zaț

Aceasta este complet detașabilă, se trage prin față și este oarecum la comun cu tava de apă și cafea având capacitatea de colectare a 14 doze de cafea.

După cum puteți vedea, ambele containere de colectare sunt relativ mici. Punctul roșu este un plutitor și indică cât de mare este nivelul de apă din tavă și când ar trebui să fie golit. Curățarea este ușoară și rapidă sub jet de apa.

Evitați spălarea în mașina de spălat vase; pe termen lung, plasticul va fi afectat.

Tăviță Zat DeLonghi S ECAM 22.110 B
Tăviță Zat DeLonghi S ECAM 22.110 B

Consum electric

Puterea de 1450 W claseaza acest aparat în topul espressoarelor puternice, dar a fost luat în considerație și aspectul consumului, astfel că espressorul are funcție de economisire a energiei, având un micro întrerupator pentru funcționarea în sistem Stand-By (el încălzește numai când e necesar) și mai există un comutator care deconectează aparatul complet de la rețea.


Specificații generale DeLonghi Magnifica S ECAM 22.110B

 • Panou de control cu pictograme
 • Cappuccino System: combină abur, aer și lapte producând o spumă cremoasă pentru un cappucciono perfect
 • Personalizarea cafelei nu a fost niciodată mai ușoară. Poți alege o cafea scurtă, medie sau lungă, încearcă o cafea mai tare sau mai slabă.
 • Posibilitate de a memora cafeaua preferată prin programul “My Coffee”
 • Aparatul folosește cafea boabe și cafea macinată
 • Poți prepara două cești de cafea în același timp
 • Unitate de preparare detașabilă cu capacitate variabilă (de la 6 la 14 gr)
 • Râșniță silențioasă integrată cu 13 setări de râșnire
 • Cantitate cafea reglabilă
 • Cantitate apă reglabilă
 • Dozator de cafea reglabil pe înălțime de la 86 la 142 mm.
 • Oprire automată programabilă
 • Contor cafele preparate
 • Thermoblock: pentru a menține cafeaua la o temperatură ideală
 • Capacitate rezervor cafea macinată: 14 cesti/72h
 • Rezervor apă detașabilă (capacitate 1,8 l.) cu indicator rezervor gol
 • Filtru apă
 • Decalcifiere automată și clătire automată programabile
 • Duritatea apei programabilă
 • Tavă de picurare cu indicator nivel apă detasabilă
 • Suport cească
 • Funcție economisire energie
 • Funcție stand-by
 • Cappuccino rapid
 • Buton oprire alimentare pentru consum 0
Putere1450 W
Tip aparatAutomat
Tip bauturăCapuccino Cafea Latte macchiato Caffe lungo
Capacitate rezervor apă1.8 l
Capacitate cești2
Capacitate compartiment cafea250 g
Presiune15 bar
AlimentareCafea boabe / Cafea măcinata
DisplayLED

Funcții și programe

FuncțiiRâșniță, Cappuccino, Dispozitiv spumare lapte, Autocurățare
Pornire/Oprire programabileDa
Sistem decalcifiereDa
Setare cantitate cafeaDa
Setare grad măcinareDa
AlteleFuncție economisire energie Funcție Stand-by

Specificații tehnice 

Dimensiuni (W x D x H)430 x 238 x 351 mm
Greutate9 kg
CuloareNegru
Rezervor detașabil apăDa
Tavă detasabilăDa

Tutorial video setare și folosire espressor DeLonghi Magnifica S ECAM 22.110B

Manualul de instrucțiuni poate fi accesat direct de pe pagina producătorului. Pașii de urmat sunt foarte ușori însă nu atât de intuitivi și chiar necesită să aruncați un ochi pe manual sau, dați play la video tutorialul făcut de cei de la DeLonghi.


Accesorii compatibile

Cafea testată

Părere personală

Luând în considerare toți factorii care afectează aroma și savoarea unui espresso, durabilitatea aparatului cât și ușurința în folosire și setări, DELONGHI Magnifica S ECAM 22.110.SB este considerabil mai bun pentru cafele de zi cu zi decât majoritatea espressoarelor automate de pe piață.

Argumente PRO

 • Spațiu stocare cafea boabe cu capac etanș pentru păstrarea aromei
 • Ușor de setat și de curățat
 • Potrivit atât pentru cafeaua boabe cât și pentru cea deja macinată
 • Concentrație variabilă și funcție aromă
 • Ieftin ținând cont că face parte din gama profesională
 • Suport ceașcă cafea încălzită

Argumente Contra

 • Specialitățile pe bază de lapte nu sunt disponibile printr-o simplă apăsare de buton
 • Cafeaua deja măcinată are spațiu de depozitare doar pentru o ceașcă
 • Lipsă display

45 thoughts on “Review: DeLonghi Magnifica S ECAM 22.110B”

  • Buna ziua.mi s a terminat cafeaua boabe și am băgat 2cupe de cafea măcinată (apoi mi am dat seama ca doar o cupa trebuia)acum când dau sa fac cafeaua ,tot se aude ca macină și nu are ce,ma gândeam ca va lua in considerare cafeaua măcinată.oare l am stricat ca am băgat prea multă cafea măcinată?sau ce trebuie sa fac sa pot face cafea și cu cafea măcinată?multumesc

   Reply
 1. Salut, mersi de raspuns! La mine rasnita este tot la 5, iar butonul de setare a tariei cafelei este la a 9-a gradatie, numarand la fel ca tine.

  Reply
 2. Foarte frumos si detaliat acest review! Pot spune ca datorita review-ului tau am achizitiona acest aparat si nu altul. Acum abia astept sa ajunga si sa il testez. 🙂 Din cate am citit si in comentarii ar fi bine ca rasnita sa o las la nivelul 5, iar pt tarie sa umblu la butonul din fata. Alex.

  Reply
 3. Buna seara. Nu stiu de ce, indiferent de setare(cafea macinata sau boabe), chiar daca aleg sa fac o cafea tare aceasta iese foarte slaba. Am incercat sa cumpar diferite tipuri de cafea pentru care se specifica si gradul de tarie si…acelasi rezultat. Puteti sa-mi spuneti unde gresesc?

  Reply
 4. Si eu am aceeasi problemaca si Gaby. Cafeaua este f slaba
  Am pus gradatia la 7 si in fata la maxim… oare ce imi scapa?

  Reply
   • Salut. Eu am o problema la aparatul meu de cafea Delonghi magnifica cappucino S. Dupa decalcifiere nu mai imi macina cafea doar cateva boabe si nu mai face cafeaua pur si simplu si se infierbanta foarte tare pe partea stanga. Care ar putea fi problema ? Se poate sa fie boabele de cafea ? Socru meu a cumparat cafea Tchibo boabe sa afecteze asta oare ?
    Multumesc mult

    Reply
 5. De ceva vreme cafeaua scurta nu mai e scurta. Nu se oprește decat la o cafea foarte lunga. Asta de cand am comandat o cafea scurta dar am ținut butonul apăsare lunga. Iar de atunci cafeaua scurta e de fapt lunga. Pot face ceva?
  Multumesc.

  Reply
 6. Buna!

  Am vazut in cateva review-uri ca oamenii se plang de dispozitivul de spumare a laptelui. Tie cum ti se pare? Face spuma cremoasa si rezistenta?

  Multumesc:)

  Reply
  • Buna Anca,

   Nu sunt împătimit al spumei de lapte însă am făcut de câteva zeci de ori. Nu văd ce ar fi de plâns referitor la dispozitivul de spumare… nu am avut probleme niciodată, a făcut spuma și aia a fost. Nu este nici o inginerie supremă să zici că face sau nu face ceva bine. Din punctul meu de vedere, nu este nimic de obiectat la treaba asta însă m-ai facut curios. Unde ai citit acele review-uri?

   Reply
 7. Pe EMAG. Acolo am gasit si linkul catre review-ul tau. Apropo de asta, felicitari si multumim pentru review-ul complet pe care l-ai scris! De ceva timp caut un espressor si chiar eram indecisa daca sa cumpar unul manual si o rasnita separat sau unul automat. Cred ca totusi il voi achizitiona pe acesta. Eu sun fan capuccino si caffe latte, de asta am intrebat si de dispozitivul de spumare. Nici eu nu vad de ce ar fi acela o problema, insa am mai citit review-uri si la alte espressoare ca nu iese spuma cremoasa sau se duce imediat. Sper totusi sa nu fie cazul 🙂
  Iti recomand sa incerci si cafeaua de la Origo. Eu am mai folosit-o la filtrul de la birou si iese foarte buna. Imi imaginez ca la un espressor ca acesta o sa iasa senzational.

  Reply
 8. Pentru cei care experimenteaza cafea slaba, fara crema, setarea 7 sau 5 a rasnitei implica cafea cu macinatura mare, experimentati o setare mai mica 3 de ex. Atentie, schimbarea pozitiei cursorului rasnitei, se face doar in timpul rasnirii cafelei, se va simti schimbarea dupa cca 2 cafele.

  Reply
  • Exact ai dreptate și eu am ținut pe 5 sau 5,5 și într-o zi m am gândit sa îl pun pe 3 iese cafeaua demențiala… Folosesc dalmayr și tchibo.

   Reply
 9. Buna, in urma cu trei zile am achizitionat un astfel de expresor ( urmare a tuturor recenziilor dvs., multumesc ) .Cred ca exista o problema : indiferent de butonul pe care il tastez , curge DOAR cafea scurta .Ajutati-ma va rog cu un raspuns ( trebuie cumva reparat ? ) .

  multumesc frumos

  Reply
 10. Buna seara.
  Am o problema, imi curge pe undeva apa in tavita de colectare a apei atunci cand folosesc functia de spumare a laptelui. Aparatul este nou si nu stiu daca este normal asa ceva. Apa imi curge in tavita de undeva din partea stanga a aparatului. Daca a mai avut cineva aceasta problema sau stie cineva il rog sa ma ajute. Multumesc.

  Reply
 11. Pentru cei la care cafeaua este doar scurta exista setare .
  Tineti apasat pe butonul de preparare a cafelei lung apasat pana incepe sa faca cafeaua apoi lasati sa curga cat de mult doriti , pt a opri ( seta cantitatea ) apasati din nou butonul si cafeaua se opreste. La acel buton se memoreaza ” lungimea” cafele.

  Reply
 12. Hmm … oare este inteligent ce ai făcut ? Sa ștergi un comment al unei persoane care este in căutarea unui aparat de cafea automat ( iubește in special spuma de lapte pe care acestea o fac ) precizez asta pentru ca sunt o mare iubitoare a cafelei la ibric , dar acte deține in același timp un aparat “tip capsule “ dar care nu se compara cu cel despre care discutam .
  Și da , nu înțelegeam cum acesta fără dispozitivul de lapte – pe care alte modele mai scumpe îl au .. poate face acest capucino .
  PS : nu știu dacă meritai toate aceste explicații, dar nu m am putut abține . A .. si am aflat de la “alții mai capabili”.
  Spor la șters !

  Reply
  • Buna Gabriela. Nu ti-a sters nimeni nici un comentariu, pur si simplu nu-l vazusem si nu era aprobat. Ma bucur ca ti-au raspuns altii mai capabili la intrebari, din cate imi aduc aminte nu m-am prezentat ca vreun barista sau expert in espressoare, ci doar am prezentat parerea mea referitor la acest produs.

   Ti-as sugera in a fi mai putin toxica.

   Reply
   • Buna.
    Prin “alții mai capabili” , am vrut sa se înțeleagă : “ alții care înțeleg nedumeririle – întrebările -poate chiar puerile “ pe care unii le adresează . Asta in situația in care mi ar fi fost șters comentariul – dar nu este cazul nostru .
    Mulțam

    Reply
 13. Buna tuturor!
  Am un aparat delonghi magnifica de 5 ani, fără multe probleme…. însă de o perioada nu-mi dau seama ce s-a întâmplat căci râșnița,egal cum vreau cafeaua cum o reglez, are un ciclu foarte scurt de MAX 7 secunde. Imaginați-va ce cafea poate ieși cu câteva grame de cafea…. apa colorată. Ce mă fac? Repet este perfect funcțional, in prezent folosesc cafeaua măcinată și fac cafea expresso, însă nu-i tot una…..păreri ?

  Reply
 14. Am achizitionat acest aparat dar sunt nemultumit pt ca cafeaua este cam apoasa. Fac eu ceva gresit sau sunt ceva setari de care eu nu stiu ?

  Reply

Leave a Comment