GovITHub reînvie sub forma unui ONG pe numele CivicTech

Andrei Bădescu

Updated on:

NEWS
2 minutes
Civic Tech Romania

civictechRO crede într-o Românie care folosește pe deplin potențialul tehnologiei și talentului specialiștilor români pentru a dezvolta soluții digitale eficiente în beneficiul societății. Dacă cumva vă suna asemănător cu GovITHub, chiar este, în mare, sunt aceeși oameni, mânați de aceleași scopuri și aspirații. Pentru cei care nu mai țin minte, GovITHub a fost acel lucru frumos creat Cioloș și îngropat de PSD și Grindeanu la 3 metri sub pământ.

Cine sunt civictechRO?

Facebook | LinkedIn | GitHub | Twitter

civictechRO este un start-up non-guvernamental și non-profit pornit în primavara lui 2017 de ex-bursieri GovITHub, care își propune să continue, alături de parteneri ai societății civile, proiecte care să aducă România mai aproape de viziunea care ne unește.

CivicTech Romania are 10 membri fondatori (5 dintre ei îi găsiți pe LinkedIn – Alexandru Chiraples, Claudiu Ceia, Lucian Stuparu, Cristina Moga, Ionuț Popa), care se implică permanent în coordonarea proiectelor, a comunității de voluntari și a organizației în sine, și o comunitate de voluntari în permanentă creștere, din care fac parte deja 628 de specialisti din varii domenii conexe ale IT-ului.

Care este scopul civictechRO?

civictechᴿᴼ îi aduce împreună, pe teren neutru, pe cei care doresc să construiască noua generație de servicii publice digitale pentru cetățenii din România. Pentru cei interesați de proiectele în derulare, click aici.

Ce îi recomandă?

  1. Harta serviciilor sociale din România
  2. Ghișeul.ro 2.0
  3. R.A.D.A.R – Harta prezenței la vot în 2016
  4. Actualizarea stocurilor de vaccinuri
  5. Platforma de consultare a legilor în dezbatere publică
  6. RENSA – Registrul electronic national de screening auditiv
  7. Desprevaccin.ro
  8. RODIASPORA
  9. MS.RO

Cum pot fi susținuți?

Activitatea CivicTech România este finanțată în întregime prin contribuții voluntare de la persoane fizice, proiecte cu instituții publice și companii private și prin atragerea de sponsorizări, donații și oportunități de finanțare prin granturi, fonduri europene și consultanță.

Investește în civictechRO!

PS: Bine ai venit în comunitatea CIVICTECH România, Andrei! Înscrierea ta a fost înregistrată cu succes! 

Leave a Comment