DreamHack 2012 – Bucuresti – Romania

Andrei Bădescu

Updated on:

TECH
2 minutes

Sâmbătă şi duminică, România, mai precis Bucureştiul a fost gazda celui mai mare eveniment de gaming (DreamHack) [ref]Dreamhack – Cel mai mare festival de gaming din lume, care adună la un loc, concerte live şi competiţii de artă digitală şi gaming | Wikipedia | Facebook[/ref] la TurboHalle[ref]TurboHalle – Cea mai mare locaţie pentru evenimente culturale amenajată intr-un fost spaţiu industrial | Facebook[/ref]; transmis în direct pe 3 continente de 21 de televiziuni şi site-uri. Pentru români, au transmis PGL[ref]PGL – Professional Gamers League[/ref] în colaborare cu Dolce Sport.

După ce v-am tot ameninţat în ultimele luni, acum chiar se întâmplă! Meciurile din cadrul DreamHack Bucureşti vor fi transmise pe Dolce Sport 2. Pentru noi este un pas mare, avem ocazia să arătăm lumii ce înseamnă pasiunea pentru esport şi pentru competiţie, lucruri pe care voi le cunoaşteţi

a declarat Vlad Petrescu [ref]Vlad Petrescu – Project Manager PGL TV.[/ref]

Preţul unui bilet a fost in valoare de 30 lei pentru o zi de acces şi 45 lei pentru cele două zile(o sumă modică pentru pasionaţi). Pentru cei care au achiziţionat aceste bilete online, organizatorii au oferit cadou un cd-key beta de Dota 2. De asemenea, 100 de norocoşi dintre cei care s-au înregistrat în zona Starcraft II, au primit cadou cd key-uri beta pentru Starcraft II Heart of the Swarm.

Jocurile incluse in concurs au fost:

  1. CounterStrike  – 16 echipe din toată lumea, dintre care 6 româneşti; 4 grupe a câte 4 echipe. Din fiecare grupă au mers mai departe primele două.
  2. Strarcraft 2 – 62 de jucători, dintre care 15 români. Premiile au avut valoarea totală de 18.000 euro.
  3. League of Legends (LoL) – 8 echipe din Europa, dintre care 7 româneşti, într-un sistem single elimination.

Se pare că, organizatorii nu se aşteptau să vândă mai mult de 200-300 bilete, insă în final au fost achiziţionate peste 2000, asa cum declara şi Silviu Stroie [ref]Silviu Stroie – Preşedinte ComputerGames şi PGL şi in acelaşi timp organizatorul acestui eveniment[/ref]

Ne asteptam sa vindem undeva la 200-300 de bilete la inceput, insa au fost achizitionate peste 2.000 de tichete de acces. Acest lucru arata ca astfel de evenimente atrag foarte multa lume, dar este un proiect la care s-a muncit enorm – a fost un efort atat material cat si o lupta de convingere pe care a trebuit sa o ducem. Investia pentru a putea aduce acest eveniment in Romania s-a ridicat la peste 70.000 de euro.

La finalul evenimentului, acelaşi Silviu Stroie a declarat faptul că, anul viitor se doreşte ca evenimentul să fie la o scară mult mai mare, pentru a atrage mai mulţi spectatori dar şi sponsori.

Pentru mai multe detalii, fotografii de la eveniment, cât şi filmări, click aici.

Leave a Comment