Cum să instalezi stickul DIGI net mobile pe Mac OS X – Yosemite

Andrei Bădescu

Updated on:

TUTS
3 minutes

Aseară am întâmpinat o problemă relativ banală. Făcându-mi bagajul pentru unde aveam să plec, am realizat faptul că mă pot folosi de stickul DIGI net mobile (cel alb cu scris verde, de la Huawei de 21.6 Mbps) de la cei de la RDS RCS pe durata drumului.

Ca și off topic, să știți ca dupa 10 ani de când n-am mai pus piciorul într-un tren românesc, am rămas profund impresionat. De ce și cum, puteți citi aici, autorul fiind și cel care m-a convins să mai dau o șansă trenurilor din România.

Revenind la subiectul pe care ne interesează.

Scot cutiuța cu stick-ul din sertar, scot stick-ul DIGI net mobile, îl bag în portul USB al Mac-ului, wizard-ul DIGI porneste, Next > Next > Finish.

Ușor la prima vedere, nu? Ei bine… mnu, pentru ca aparent aplicația făcută de DIGI este un pic outdated, sau are oareșice bug-uri pe Yosemite OS X 10.10.4.

Ideea pe scurt era că aplicația rula fără nici o problemă, se conecta, însă nu primea pachete deloc.

Ce e de făcut? Sunăm la Digi Support Center (031 400 7777).

Oare or avea 24/7? Răspunsul este da, iar tipul cu care am discutat era chiar super fresh, nu părea a fi fost trezit din somn, cum știm că se mai practică.

Îi expun tipului problema, ce am făcut, care sunt simptomele, ce am încercat înainte să sun, the basics ca să zic așa, ca să evităm întrebările standard de început din orice help desk.

La prima bătaie, tipul părea ușor depășit de situație. Probabil nici DIGI nu acordă prea mult interes utilizatorilor de OS X.

Ce a putut să facă? În afară de faptul că a vorbit foarte frumos și chiar m-am simțit clientul lor stăpânul lor, mai nimic; a verificat SIM-ul dacă este activ și dacă SIM-ul care era în stick-ul meu era assignat pe numele meu, asta la cererea mea (exista riscul ca eu să fi încurcat stick-urile – la un moment dat, aveam mai multe prin casă) iar într-un final mi-a spus ca din punct de vedere al infrastructurii totul este funcțional și că cel mai probabil este de la Mac-ul meu și că din acest punct de vedere nu mă poate ajuta – nu a spus-o în mod direct dar asta mi-a lăsat de înțeles.

Aparent, este un bug în aplicația DIGI, chiar dacă driverii se instalează corect, în System Preferences > Networks nu apare modemul in lista din dreapta, împreună cu portul Bluetooth sau placa wireless.

 • În cazul în care apare în listă, dați click pe el, faceți următoarele modificări iar apoi click Connect:
  • Connection: Digi Net Mobil
  • Telephone number: *99#
  • Account name: nu scrieți nimic
  • Password: nu scrieți nimic

setari stick DIGI net mobile OS X Yosemite

 • În cazul în care nu apare device-ul în listă, faceți următoarele modificări:
  • Intrați în System Preferences > Network
  • Click pe “+” iar apoi selectați din listă “Huawei Mobile”, click Create iar apoi faceți modificările menționate mai sus.

mac os X - huawei mobile settings

Rezultatul final, îl puteți vedea în poza de jos:

digi net mobile stats

Dacă apoi tot nu reușiți să vă conectați prin aplicația DIGI net mobile, intrați în System Preferences > Network, selectați Huawei Modem > Connect.

9 thoughts on “Cum să instalezi stickul DIGI net mobile pe Mac OS X – Yosemite”

 1. Pentru a folosi stick-ul acesta pe Yosemite sau El Capitan, trebuie sa :
  1. csrutil disable
  Start your Mac computer in recovery mode (Press cmd +R during startup).
  After your Mac started, open Terminal app and type the following command
  csrutil disable

  2. download driver-ul nou
  https://miapple.me/downloads/

  3. Intra in settings > networking

  O sa gasesti interfata Huawei.

  Reply
 2. Salut,

  Am un stick exact ca cel din poza pe care ai adaugat-o la inceputul articolului. Am si eu problema conectarea stick-ului cu un Macbook Air care are OS 10.12.3. Am sunat la ei, si sunt total incapabili de a oferi suport. Motivul: nu tine de ei ca stick-ul nu e vazut pe mac.
  Ideea este ca nu vede interfata Huawei, asa cum ai aratat in articol. Pur si simplu nu este in lista pentru a o adauga.
  Ce se poate face?
  Multumesc

  Reply
 3. Buna ziua,
  Am urmat pasii enumerati de Dvs., se conescteaza dar am net cateva minute. Apoi imi cade semnalul. Ma puteti ajuta cu ceva informatii de ce se intampla asta? Multumesc

  Reply
  • Salut Andrei!

   Uneori patesc si eu acelasi lucru, probabil este vechi stick-ul si soft-ul de pe el nu mai face ce ar trebui sa faca. Este cel verde de 21 Mbps, nu?

   Eu discutasem cu cei de la RDS si il pot schimba cu cel nou insa pana acum mi-a fost lene sa ma duc.

   Reply

Leave a Comment