Cum depui actele pentru un PFA sau II online

Andrei Bădescu

TUTS
2 minutes
Cum deschizi un PFA sau II online

Deschiderea unui PFA (Persoană Fizică Autorizată) sau II (Întreprindere Individuală) poate fi o sarcină descurajatoare pentru mulți oameni din cauza mitului de a sta pe drumuri. Cu toate acestea, depunerea actelor online poate simplifica acest proces și poate face deschiderea unei afaceri mai accesibilă. În acest articol, voi discuta în mare, pașii cronologici care trebuie urmați pentru a depune actele pentru deschiderea unui PFA sau II online.

 1. Stabilirea tipului de afacere
  • Primul pas important este de a decide ce tip de afacere doriți să deschideți. Există multe opțiuni disponibile, cum ar fi consultanță, prestări servicii, comerț online etc. Este important să luați în considerare abilitățile, interesele și experiența dvs. înainte de a decide asupra unei afaceri.
 2. Verificarea disponibilității numelui de afacere
  • După ce ați stabilit tipul de afacere, următorul pas este de a verifica disponibilitatea numelui de afacere. Puteți face acest lucru accesând site-ul Registrului Comerțului și efectuând o căutare a numelui de afacere pe care doriți să îl utilizați.
  • Pentru a face acest lucru online, va trebui să accesați portalul ONRC
 3. Obținerea semnăturii digitale
  • Un certificat digital este o componentă esențială pentru deschiderea unei afaceri online. Este un document electronic care este folosit pentru a semna documente și pentru a le autentifica. Pentru a obține un certificat digital, trebuie să vă adresați unei autorități de certificare acreditată (Transpeed, DigiSign, CertSign, Alfa Sign, Cert Digital). Acesta se poate obține on-line, însă durează câteva zile până când stick-ul USB cu semnătura digitală ajunge la destinatar.
 4. Completarea formularului de înregistrare
  • Pasul următor este de a completa formularul de înregistrare online disponibil pe site-ul Registrului Comerțului. Acest formular va include informații precum numele afacerii, datele de contact ale proprietarului, tipul de afacere, numărul de înregistrare și alte informații relevante.
 5. Depunerea documentelor necesare
  • După ce ați completat formularul de înregistrare, trebuie să depuneți și alte documente necesare. Aceste documente pot include o copie a certificatului de identitate, o declarație de venit sau o autorizație de funcționare, în funcție de tipul de afacere pe care doriți să îl deschideți.
 6. Achitarea taxelor
  • Înainte de a finaliza înregistrarea afacerii, trebuie să achitați taxele necesare. Aceste taxe pot varia în funcție de tipul de afacere și de locația dvs.
 7. Obținerea numărului de înregistrare

TLDR: Creează-ți o semnătură digitală, așteaptă câteva zile până ajunge curierul, iar apoi pe portalul ONRC completează formularul de înregistrare, achită taxele și așteaptă numărul de înregistrare.

Leave a Comment