București se aliniază cu restul orașelor europene – WiFi gratuit pe RATB

Andrei Bădescu

Updated on:

NEWS
1 minute
RATB

Probabil că cei care au fost plecați prin afară au observat faptul că toate regiile de transport în comun din marile orașe au aplicații mobile care vin în ajutorul oamenilor. Funcționalitățile sunt relativ simple și de bun simț; harta orașului, traseele transportului în comun, ora estimată când ajung într-o anumită stație, chestii de bun simț care îți aduc aminte cum ar trebui să fie și pe la noi.

Ei bine, dupa multele plimbări ale antenistei înscăunată primar de curând, Bucureștiul va încerca să intre în rând cu celelalte capitale ale Europei, anunțând triumfător că autobuzele, troleibuzele și tramvaiele din București vor avea WiFi gratuit pentru călători în viitorul apropiat. De asemenea, se va încerca și dezvoltarea unei aplicații prin care utilizatorii să descopere traseul autobuzului/tramvaiului în care au urcat, ora estimată de ajungere în ultima stație de pe traseu cât și timpul de asteptare pentru următorul autobuz/tramvai care va ajunge în stație.

Mă gândesc că ar fi util și încarcarea cartelelor de RATB online, prin aplicație; ar micșora numărul de vânzători bilete RATB și poate în 3-5 ani ar dispărea cu totul și s-ar inmulți numărul controlorilor.

Propunerea e bună însă atât timp cât nu se cunoaște termenul de finalizare a proiectului, este doar praf în ochi. Caiet de sarcini, licitații, UTI și Teamnet. WiFi pe RATB în București, în nici un caz în 2017.

În Brașov există internet pe transportul în comun din 2014, costul / autobuz / lună fiind de 8 euro pentru o conexiune de 21.8 Mbps; în Bucuresti, probabil va fi 50 euro / autobuz / lună pentru că PSD la putere.

sursă foto: Europa FM | fotograf: Victor Silaghi

2 thoughts on “București se aliniază cu restul orașelor europene – WiFi gratuit pe RATB”

Leave a Comment