BlackBerry pierde teren in fata celor de la Apple

Andrei Bădescu

Updated on:

TECH
1 minute

Peste 17.000 de bugetari din Immigration & Customs Enforcement (ICE)[ref]Immigration & Customs Enforcement

Departamentul de Vamă şi Imigrări[/ref] abandonează vechile telefoane BlackBerry in favoarea telefoanelor iPhone. Această decizie a venit după ce s-a constatat că tehnologia de la Research In Motion (RIM)[ref]Research In Motion (RIM) – Companie canadiană de echipamente wireless şi telecomunicaţii, cunoscută ca şi dezvoltator al smartphone-urilor BlackBerry.[/ref] nu poate satisfice nevoile de tehnologie mobilă ale agenţiei.

Piaţa este destul de mare pentru ambele, in continuare, majoritatea multinaţionalelor folosesc BlackBerry ca şi device de muncă; nu degeaba sunt şi categorisite ca şi telefoanele clasei muncitoare. Totuşi, un iPhone poate fi mai util in anumite situaţii. Unele companii deja oferă opţiunea angajatului de a-şi alege telefonul de serviciu: Blackberry Bold 9900 sau iPhone 4(S).

Revenind, se pare că cei de la ICE au luat în considerare şi opţiunea telefoanelor cu Android. Ce i-a dat pe spate a fost faptul că Google oferă OS-ul ca şi open-source între diferiţi producatori, aceştia putând modifica elemente ale OS-ului pentru a se potrivi cu noile caracteristici. Pe scurt, ce Google  consideră un plus in faţa celorlate opţiuni, pentru ICE este de fapt un risc.

Apple şi RIM au scos punctaj maxim privind detectarea demodificare a OS-ului, în timp ce Android a scos un punctaj de 1 pe o scara de la 0 la 5.

Leave a Comment