Amazon urmează să deschidă un sediu în București

Andrei Bădescu

Updated on:

BIZ
2 minutes

Nu a trecut nici măcar un an de la ultima expansiune a celor de la Amazon în România când au anunțat un nou de centru de tehnologie și dezvoltare în Iași, targetul fiind angajarea a aproximativ 400 de angajați pe lungimea a 3 ani. De data acesta, aceștia sunt în căutarea unui spațiu de birouri cu o suprafață de 10.000 mp. Nevoia celor de la Amazon vine la foarte puțin timp de inițiativa celor de la GM.

Dacă spațiul de birouri al celor de la GM măsoara 4000 mp, în care vor fi angajați aproximativ 400 agenți call center, după un calcul scurt, reiese că cei de la Amazon vor recruta pentru București undeva în jurul cifrei de 1000 de angajați. În cei 11 ani de activitate Amazon în România aceștia au investit peste 40 milioane de euro și în momentul de față au aproximativ 600 de angajați. Noua expansiune a celor de la Amazon va duce numărul de angajați la peste 1500, iar centrul din București care va urma să fie deschis va lăsa o amprentă puternică în toate companiile de tip customer support la nivel de pierdere de angajați.

Pagina centrului Amazon din România poate fi accesată la această adresă. Cu toate că București nu este încă în lista locațiilor, sugerez tuturor interesați de această expansiune să țină aproape.

Care sunt departamentele Amazon În România?

 1. D1 – GPS
 2. Compliance Operations
 3. Retail Business Services
 4. Digital Imaging Services
 5. Software Engineering
 6. Human Resources

Care sunt salariile în România la Amazon?

 1. Analist servicii client / Agent servicii client – 1400 – 1800 RON (regim work from home prin agenție de recrutare) – pentru cei interesați despre detalii, puteți arunca un ochi pe un thread de pe forumul Softpedia.
 2. Manager – 4000 – 5000 RON (Iași)
 3. Software Developer
  • Software Development Engineer I – 5000 – 6000 RON (Iași)
  • SoftwareDevelopment Engineer II – 7000 – 8000 RON (Iași)

Pachet beneficii Amazon România

 1. Tichete de masă
 2. Asigurări servicii medicale
 3. Program flexibil de lucru
 4. Traininguri / formări profesionale oferite gratuit sau cu reducere
 5. Teambuildinguri / evenimente de relaxare oferite de către companie

Interviurile în Iași nu sunt cu nimic mai deosebite decât în alte multinaționale; screening, interviu HR, interviu tehnic, interviu manager direct. Pentru mai multe detalii, aruncați un ochi pe Glassdoor.

Notă: Informațiile listate mai sus sunt bazate pe informații preluate fie de pe UndeLucram.ro fie de pe Glassdoor.com.

Pentru cei care vor să citească un articol drăguț despre atmosfera de muncă de la Amazon US, click aici; ce-i drept, articolul are un jumătate vechime și presa mai mănâncă și rahat.

Indiferent de părerile subiective pe care le veți găsi pe net, faptul că Amazon deschide 1000 de locuri în București nu poate fi decât de bine.

2 thoughts on “Amazon urmează să deschidă un sediu în București”

Leave a Comment