În perioada în care mai frecventam sala, aveam un plan alimentar de definire de care nu prea m-am ținut, din lipsă de timp, așa că găsindu-l prin laptop, m-am gândit că îl poate folosi altcineva cu mai multă motivație și timp liber.
Planul alimentar cred că a fost oferit de către Iohan, însă nu bag mâna în foc, nu mai țin minte.
Plan alimentar pentru definire
Scopul acestui plan alimentar de definire este acela de a te axa mai mult pe mese mici, stabilite într-un anume interval. În eventualitatea în care orele prezentate în plan nu sunt convenabile, se poate opta pentru alte ore, la alegerea fiecăruia, însă ce este de reținut sunt următoarele lucruri:
- Fructele nu se mai consumă după ora 03:00 PM
- După ora 07:00 PM nu se mai consumă făinoase
- Păstrează gramajele menționate la fiecare masă
Ideea cea mai importantă pentru un stil de viață sănătos este să te axezi pe:
- Lactate
- Carne albă
- Paste
- Avocado
- Fructe
- Cereale integrale
- Cartofi dulci
- Ceai verde
- Rodie
- Carne de vită slabă
- Iaurturi degresate (iaurt grecesc degresat)
De evitat:
- Băuturile cu acid
- Uleiul și prăjeala
- Pâinea în exces
- Dulciurile
- Cafeaua (Se poate înlocui cu ceai verde)
- Junkfood
Astea sunt câteva din regulile de bază pentru un stil de viață mai sănătos pe care la nivel teoretic, toată lumea le cunoaște.
Mic dejun
Atenție: Cele 2 mese ale micului dejun, nu trebuie să depășească 350g și trebuiesc servite la maxim 75 minute după ce te-ai trezit.- 07:30 AM – un fruct la alegere, pe stomacul gol
- 08:00 AM – 1 Ou fiert + 2 felii de pâine prăjită (dacă simți nevoia poți să bei un iaurt mic, degresat)
Variațiuni mic dejun
- salată de ridichi, un ou fiert + o felie de pâine integrală
- 2 felii de pâine integrală prajită pe care se poate întinde branză de vacă degresată
- o salată de fructe dintr-o jumătate de banană, un măr, o portocală, avocado și nuci
- brânza de vaci cu cereale integrala și fructe
- Fulgi de ovăz cu lapte degresat
- Biscuiți integrali “crackers” cu brânză proaspătă de vacă
- Pâine integrală cu omletă din albușuri și o roșie
Prânz
Atenție: Cele 2 mese ale prânzului, nu trebuie să depășească 600g.- 12:00 PM – O supă (pui / vită) 300g. + crutoane + fresh de fructe (portocale, grepfrut, banană)
- 03:00 PM – Pește la cuptor cu lămâie – 300g.
Variațiuni prânz
- Legume proaspete “trase” în tigaie sau înăbușite
- Salată cu pui
- Piept de pui la grătar cu cartof copt și morcovi copți
- Somon (sau păstrăv) la grătar cu broccoli
- Piept de curcan la grătar sau abur (sau orice carne alba) cu legume la aburi
Cina / Masa de seară
Atenție: Masa de seară nu trebuie să depășească 300g.- ORA 18:00 – Salată cu piept de pui la grătar (aproximativ 200g.)
Variațiuni cină
- Pâine integrală cu salată de ton
- Paste integrale cu roșii și busuioc
- Somon / păstrăv la aburi cu salată de spanac
1 thought on “Un plan alimentar sănătos pentru definire”