Un plan alimentar sănătos pentru definire

Andrei Bădescu

IMHO
2 minutes
Plan alimentar sala

În perioada în care mai frecventam sala, aveam un plan alimentar de definire de care nu prea m-am ținut, din lipsă de timp, așa că găsindu-l prin laptop, m-am gândit că îl poate folosi altcineva cu mai multă motivație și timp liber.

Planul alimentar cred că a fost oferit de către Iohan, însă nu bag mâna în foc, nu mai țin minte.

Plan alimentar pentru definire

Scopul acestui plan alimentar de definire este acela de a te axa mai mult pe mese mici, stabilite într-un anume interval. În eventualitatea în care orele prezentate în plan nu sunt convenabile, se poate opta pentru alte ore, la alegerea fiecăruia, însă ce este de reținut sunt următoarele lucruri:

  • Fructele nu se mai consumă după ora 03:00 PM
  • După ora 07:00 PM nu se mai consumă făinoase
  • Păstrează gramajele menționate la fiecare masă

Ideea cea mai importantă pentru un stil de viață sănătos este să te axezi pe:

  • Lactate
  • Carne albă
  • Paste
  • Avocado
  • Fructe
  • Cereale integrale
  • Cartofi dulci
  • Ceai verde
  • Rodie
  • Carne de vită slabă
  • Iaurturi degresate (iaurt grecesc degresat)

De evitat:

  • Băuturile cu acid
  • Uleiul și prăjeala
  • Pâinea în exces
  • Dulciurile
  • Cafeaua (Se poate înlocui cu ceai verde)
  • Junkfood

Astea sunt câteva din regulile de bază pentru un stil de viață mai sănătos pe care la nivel teoretic, toată lumea le cunoaște.

Mic dejun

 Atenție: Cele 2 mese ale micului dejun, nu trebuie să depășească 350g și trebuiesc servite la maxim 75 minute după ce te-ai trezit. 
  • 07:30 AM – un fruct la alegere, pe stomacul gol
  • 08:00 AM – 1 Ou fiert + 2 felii de pâine prăjită (dacă simți nevoia poți să bei un iaurt mic, degresat)

Variațiuni mic dejun

  1. salată de ridichi, un ou fiert + o felie de pâine integrală
  2. 2 felii de pâine integrală prajită pe care se poate întinde branză de vacă degresată
  3. o salată de fructe dintr-o jumătate de banană, un măr, o portocală, avocado și nuci
  4. brânza de vaci cu cereale integrala și fructe
  5. Fulgi de ovăz cu lapte degresat
  6. Biscuiți integrali “crackers” cu brânză proaspătă de vacă
  7. Pâine integrală cu omletă din albușuri și o roșie

Prânz

 Atenție: Cele 2 mese ale prânzului, nu trebuie să depășească 600g. 
  • 12:00 PM – O supă (pui / vită) 300g. + crutoane + fresh de fructe (portocale, grepfrut, banană)
  • 03:00 PM – Pește la cuptor cu lămâie – 300g.

Variațiuni prânz

  1. Legume proaspete “trase” în tigaie sau înăbușite
  2. Salată cu pui
  3. Piept de pui la grătar cu cartof copt și morcovi copți
  4. Somon (sau păstrăv) la grătar cu broccoli
  5. Piept de curcan la grătar sau abur (sau orice carne alba) cu legume la aburi

Cina / Masa de seară

 Atenție: Masa de seară nu trebuie să depășească 300g. 
  • ORA 18:00 – Salată cu piept de pui la grătar (aproximativ 200g.)

Variațiuni cină

  1. Pâine integrală cu salată de ton
  2. Paste integrale cu roșii și busuioc
  3. Somon / păstrăv la aburi cu salată de spanac

1 thought on “Un plan alimentar sănătos pentru definire”

Leave a Comment