Părere aer condiționat Romstal Habitat (Midea) după un an

Andrei Bădescu

REVIEWS
3 minutes
Aer conditionat Romstal Habitat (Midea)

La un an de zile de când ne-am mutat la casă, pot spune cu mâna pe inimă că una dintre cele mai bune achiziții pe care le-am făcut în casă a fost aerele condiționate Romstal Habitat. La bază, acest model de aer condiționat este un produs Midea[ref]Midea – este un producător chinezesc de aparate electrice, cu sediul în orașul Beijiao, districtul Shunde, Foshan, Guangdong și listat la Bursa de Valori Shenzhen. Începând cu anul 2018, firma are aproximativ 135.000 de oameni în China și în afara Chinei.[/ref], pe care Romstal l-a rebranduit. Pentru cei care nu știu, Midea este un producător gigant care produce aere condiționate OEM pentru multe branduri din lume.

Achiziția a constat în 3 aere condiționate Romstal Habitat 9000 BTU, R32, CLS A++/A+ pentru dormitoare și 1 aer condiționat Romstal Habitat 12000 BTU, R32, CLS A++/A+ la prețul total de 4500 RON, WIFI (dongle USB) și montaj inclus; pentru fanii eMag, se găsesc și acolo.

Eu unul, mă declar complet mulțumit până acum. Unitățile interioare sunt silențioase, cele exterioare fac un pic de zgomot dar fără să se audă în casă. Atunci când sunt pe fan speed low abia se aud; eu dorm regulat cu unul mergând fără să mă deranjeze în vreun fel.

La parter, cel de 12000 BTU, conform cărții tehnice este subdimensionat în raport cu suprafața parterului însă pot spune cu mâna pe inimă că nu este. Am făcut testul, a răcit camera în timp ce ușa la terasă era deschisă iar afară erau 35 grade.

Funcții aer condiționat Romstal Habitat (Midea R32)

  • Răcire
  • Încălzire
  • Ventilație
  • Dezumidificare

Conectarea la WiFi a Romstal Habitat (Midea R32)

Un pic ciudată și nu foarte intuitivă însă la 3/4 din aparate a mers din prima. Se inițializează hotspotul, aparatul este detectat, selectezi WiFi-ul casei, bagi parola iar apoi durează undeva la 1-2 minute conectarea – aveți mai jos un filmuleț de pe canalul de YouTube Romstal Romania.

Notă: Se conectează doar pe rețelele în bandă de 2.4 Ghz.

Sunt 2 aplicații aparent care merg pe acest device – NetHome Plus (AppStore | Google Play) și Midea Air (AppStore | Google Play). Le-am încercat pe amândouă; aceleași funcționalități, layout diferit. Cumva, am ales să rămân cu Midea Air, mi s-a părut mai responsive (NetHome Plus parcă mi-a dat rateu o dată sau de două ori controlând aerul condiționat online)

Integrare Romstal Habitat (Midea R32) cu Google Home și Home Assistant

Integrare Google Home

Comenzi vocale prin Google Home pentru Romstal Habitat (Midea R32) – aici

romstal habitat midea google home

Integrare Home Assistant

Nu voi relata cum am făcut integrarea în Home Assistant (poate într-un post viitor) sau ce este Home Assistant; ce este important este faptul că aerul condiționat Midea R32, branduit de către cei de la Romstal în Romstal Habitat este eligibil cu integrarea în Home Assistant iar comenzile merg brici chiar dacă se dau prin contul de cloud Midea Air și nu direct prin LAN (se poate și prin LAN dar mi-ar trebui o telecomandă Broadlink și era prea mare bătaia de cap)

romstal habitat midea home assistant

Ah da! Se pare că până la 31 iulie, există o campanie Romstal prin care beneficiezi de modul WiFi gratuit la achiziția unui model de aer condiționat Romstal Habitat.

4 thoughts on “Părere aer condiționat Romstal Habitat (Midea) după un an”

  1. este foarte bun acest comentariu, tocmai mi-am luat si eu un romstal habitat 9000 BTU si vroiam sa vad si pareri despre acest model, suprafata nu este prea mare si sper sa faca fata, probabil nu voi folosi functiile de la distanta dar sper sa isi faca treaba cu racirea aerului vara sau incalzirea pe timp de iarna

    Reply

Leave a Comment