Black Friday 2017 – Tot ce trebuie să știi

Andrei Bădescu

Updated on:

NEWS
6 minutes
Black Friday Romania 2017

Lista magazinelor cu oferte de BlackFriday


11 Noiembrie:

Fashion Days începe în seara de 16 noiembrie și va continua pe durata întregii zile de 17 noiembrie, atât în aplicația de mobil și pe website. Anul acesta, Fashion Days a pregătit cel mai mare stoc de produse incluse în oferta de Black Friday – 1 milion de produse de îmbrăcăminte, încălțăminte, accesorii, cosmetice și home & deco, cu discounturi care vor ajunge până la 90%.

Stocuri de produse în ofertă:

 • peste 300.000 de produse de îmbrăcăminte de sezon pentru femei
 • peste 200.000 de produse de îmbrăcăminte de sezon pentru bărbați
 • peste 150.000 de produse de îmbrăcăminte casual și sport pentru copii
 • 100.000 de produse de încălțăminte de sezon pentru bărbați
 • 150.000 de produse de încălțăminte de sezon pentru femei
 • 50.000 de rochii
 • 30.000 de produse de schi
 • 20.000 de ceasuri

Produse și prețuri de pornire:

 • genți damă de la 59 de lei
 • ghete și pantofi casual pentru bărbați de la 139 lei
 • haine copii de la 59 de lei
 • rochii de la 59 de lei
 • botine de sezon și pantofi pentru femei de la 59 lei
 • geci de sezon de la 99 lei

01 Noiembrie:

Cei de la evoMAG anunță și ei o perioadă extinsă de reduceri. 


27 Octombrie:

 • eMag a confirmat faptul că Black Friday 2017 va fi Vineri 17 noiembrie. Ora nu a fost comunicată încă dar conform acestora vor avea peste 2 milioane de produse la reducere.  În această ediţie vor participa şi peste 4.000 de selleri din marketplace.
 • Flanco a lansat deja promoția Flanco Black Friday 2017 însă lasă mult de dorit. Sincer, nu înțeleg strategia de a avea o perioadă de BlackFriday de o lună și mai mult ca sigur strategia nu este aceea de  a evita problemele tehnice. Probabil că a la long, această perioadă va înregistra în conturile Flanco încasări cu mult mai mari decât anul trecut însă percepția potențialilor clienți nu are cum să fie bună.

An de an, Black Friday devine o sărbătoare din ce în ce mai populară și mai interesantă în toată lumea. În condițiile în care toată lumea caută frigidere ieftine, televizoare ieftine, telefoane ieftine sau mai știu eu ce ieftin, Black Friday 2017 va răspunde nevoilor ca în fiecare an. În momentul în care apare cuvântul ieftin alături de cuvântul bun, are loc o adevărată reacție chimică pentru toți pasionații de tehnologie și nu numai.

Conform tradiției americane, Black Friday este în ultima vineri a lunii noiembrie, adica pe 24 noiembrie 2017. Luând în calcul faptul că în trecut, din cauza zilelor libere de la stat (30 Noiembrie, 1 Decembrie), unele magazine au devansat Black Friday România cu o saptămână, mă aștept ca și în acest an, Black Friday 2017 să înceapă pe 17 noiembrie și să se lungeasca mai mult decât este cazul, până la sfârșitul lunii noiembrie, cu reduceri mai mult sau mai puțin reale, transformându-se în Black November.

În țara noastră, istoria acestei sarbatori a început în urmă cu doar câțiva ani iar cu excepția câtorva magazine foarte mari, există o mulțime de comercianți nepregătiți,  multe firme de curierat nepregătite și un număr incredibil de mare de cumpărători ale căror percepții și așteptări se schimbă radical, amețiți de reducerile din piață.

De ce este nevoie să îți planifici Black Friday 2017?

Simplu; ofertele cu adevărat bune sunt limitate în cantitate, deci dacă nu ți-ai făcut planul cum trebuie, vei fi întâmpinat de mult prea cunoscutul mesaj “Stoc epuizat” la miez de noapte sau dis de dimineață iar apoi vei trăi iar cu impresia că nenorociții de comercianți au avut un singur iPad sau un singur frigider la reducere.

Cum cumperi de Black Friday 2017?

 1. Stabileste un buget de cumpărături – nebunia cumpărăturilor de Black Friday îți poate lua foarte ușor mințile și finanțele din cont. Este indicat deci să îți stabilesti un buget pe care ești dispus să îl aloci pentru Black Friday și unul maximal, condiționat de existența unor oferte bune la unul sau doua produse pe care ți le dorești de ceva timp. Degeaba vrei dacă din păcate cardul de credit cere time-out.
 2. Alege produsele și prioritizează-le – Este extrem de important să se analizeze cu foarte mare atenție produsele ce se doresc a fi cumpărate. Cofffre este o unealtă bună în acest sens; ai opțiunea de a urmări prețurile câteva luni, pentru a analiza valoarea medie reală a produsului și a evita “reducerile fake”.
 3. Fă-ți conturi în toate magazinele pe care vrei să le urmărești – obișnuiește-te cu ideea că nu vei putea verifica simultan toate magazinele în ziua minunată si fă-ți o listă cu magazinele pe care le urmărești după care înregistrează-ți un cont nou dacă nu ai deja unul sau updatează detaliile (în caz că s-au schimbat – spre exemplu adresa / card) pentru site-urile pe care ai deja cont. Vei câștiga astfel timp prețios, pe care îl vei putea folosi la finalizarea rapidă a comenzii în clipa în care ofertele devin active.
 4. Autentifică-te pe dispozitivele tale în magazinele de unde targetezi să faci achizițiile – deschide browserul și autentifică-te cu datele conturilor noi create. Astfel cookie-urile vor fi setate în browser și vei putea începe cumpărăturile imediat dupa afișarea reducerilor, fără a fi nevoie să introduci numele de utilizator și parola.
 5. Adaugă în wishlist produsele dorite – pentru a câștiga și mai mult timp, este recomandat să pui în wishlist produsele dorite, în special dacă știi deja care va fi prețul acestora (de multe ori se întâmplă ca pe Internet să ‘scape’ cataloagele de oferte cu cateva ore/zile înainte ca Black Friday Romania să înceapă oficial). Grupând produsele pe wishlist-uri tot ce vei avea de făcut este să apeși pe butonul “Finalizează comanda”, pentru fiecare wishlist în parte.
 6. Comanzi cu plata ramburs, nu cu cardul bancar – deși cumpărăturile online cu cardul sunt la modă și destul de rapide, totuși sunt foarte puține magazine care au opțiunea 1 click to buy, majoritatea trimițându-te prin pagina de plată, fiind nevoit să pui toate detaliile cardului ca mai apoi să confirmi plata prin sms-ul primit pe telefon. Cel mai inteligent este să plătești ramburs, pentru că eviți astfel să irosești timp prețios introducând datele cardului tău pentru fiecare comandă. Această metodă de plată aduce o serie de avantaje, printre care și faptul că multe magazine oferă posibilitatea de a verifica coletul la primire și de a refuza produsul în cazul în care nu este ceea ce se dorește sau a ajuns avariat.

Știm cât de important este să fii la curent cu noutațile legate de Black Friday România 2017. Alege să fii informat, nu rata nimic!


Leave a Comment