BitTorrent Sync – mai rapid şi mai bun decât DropBox

Andrei Bădescu

Updated on:

NEWS
1 minute
bittorrent-sync

A trecut aproape un an de când scriam despre BitTorrent Sync ca şi o nouă soluție de stocare a datelor. La un an de zile de la lansarea programului pre-Alpha, BitTorrent Sync este live şi disponibil pentru oricine, inclusiv pe platformele telefoanelor mobile, Android – Google Play şi iOS – AppStore.

Toată informația este stocată pe device-urile userilor, limitată doar de spațiul de stocare personal al oamenilor nu şi de soft-ul în sine. Sincronizarea datelor are loc prin Peer Exchange[ref]Peer Exchange – Un protocol ce permite comunicarea între useri (“punct la punct”) chiar dacă sursa (tracker-ul) nu functionează[/ref] iar informația transmisă este criptată AES 256 [ref]AES – Advanced Encryption Standard, este un algoritm standardizat pentru criptarea simetrică, pe blocuri, folosit astăzi pe scară largă în aplicații (128/192/256 biți)[/ref].

În Decembrie 2013, cei de la BitTorrent Inc. au anunțat că în ultima lună şi-au dublat numarul de utilizatori, de la 1 milion la 2 milioane. De asemenea, cei din urmă susțin faptul că soluția lor este de 7 ori mai rapidă decât Dropbox, iar userii BitTorrent Sync transferă de 40 de ori mai multă informație.

Pentru versiunea de PC, click aici, pentru versiunile mobile, Android respectiv iOS, aici.

sync infographic
sync-infographic

sync-infographic

1 thought on “BitTorrent Sync – mai rapid şi mai bun decât DropBox”

Leave a Comment