Microsoft a lansat Windows 8

Andrei Bădescu

Updated on:

TECH
1 minute

O nouă eră a PC-urilor tocmai a fost introdusă de Microsoft. Windows 8 va fi un şoc pentru utilizatori; şi pentru mine a fost iniţial. Veţi observa schimbări de interfaţă, lipsa butonului Start, servicii cloud sau magazinul de aplicaţii.

Înainte de toate, încercaţi să Faceţi cunoştinţă cu Windows 8. Îl veţi găsi in 3 versiuni: Windows 8[ref]Windows 8 – este versiunea de bază a noului sistem de operare şi este dedicată utilizatorilor obişnuiţi. Aceasta include tot ce asteptaţi  de la Windows 8: noul ecran de Start, aplicaţii importante precum Mail, Music, Calendar, Internet Explorer 10, Windows Store şi, nu în ultimul rând, acces la desktopul clasic. [/ref], Windows 8 Pro[ref] Windows 8 Pro – este versiunea ce va include toate funcţiile din Windows 8 plus alte câteva elemente,  dedicate utilizatorilor mai pricepuţi. Funcţii precum BitLocker, Hyper-V, integrarea intr-un domeniu, sisteme de fişiere criptate, suport pentru politici de grup sau Remote Desktop Hosting vor fi incluse doar in versiunea Pro a noului sistem de operare Microsoft. [/ref], Windows RT[ref] Windows RT – este destinat tabletelor şi dispozitivelor hibride cu procesoare ARM, nu x86. Pe aceste aparate nu veţi putea instala decât aplicaţii din Windows Store.[/ref].

Cerinţe minime pentru a instala acest sistem:

Windows-8 64-bit (x64)

CPU with 1 GHz 20 GB HDD, 2 GB  RAM, DirectX-9 graphics Card

Windows-8 32-bit (x86/x32)

CPU 1 GHz , 16 GB HDD, 1 GB RAM, DirectX-9 graphics Card

Toţi cei care vor achizioţiona un calculator, laptop sau tabletă pe tehnologie Intel cu noul Windows 8 preinstalat, vor primi gratuit 12 luni de trafic pe internet, în limita a 1 GB/lună, plus un modem USB de la Vodafone. Mai multe detalii, aici.

Leave a Comment