Lapte praf hidrolizat gratuit de la stat

Andrei Bădescu

Updated on:

2 minutes

O fi click bait? O fi real? La prima vedere, nici eu nu aș crede așa ceva, mai ales în condițiile în care știm prea bine ca e greu cu statul român, mai ales când trebuie să dea și nu să ia. Una și cu una fac două; conform legii, statul oferă mămicilor și sugarilor, lapte praf hidrolizat gratuit cu trimitere de la medicul pediatru în anumite spitale din România.

Ce este laptele praf hidrolizat?

Este laptele ce conține proteine descompuse la stadiul de peptide si aminoacizi, respectiv toți nutrienții sunt descompusi la unitățile componente în vederea unei absorbții mai bune sau pentru a evita diverse alergii.

Astfel, aceste formule de lapte sunt recomandate în alergia la proteina laptelui de vaca, iar cele elementale în sindroame grave de malabsorbție, intoleranță severă la lactoza. Hidrolizatele proteice sunt de regula insotite de acronimul “HA”, iar formulele elementale au denumiri aparte.

Ce este alergia la proteina de vacă?

O reacție imunologică la o proteină din lapte pe care o consideră corp strain și pentru care organismul produce anticorpi.

Proteina laptelui de vacă poate fi un factor decisiv în apariția alergiilor. În formula de lapte HA proteina laptelui de vacă este fragmentată cu ajutorul unui proces special, astfel că fragmentele rezultate sunt considerate mai puțin străine de către organismul bebelușului. În acest mod, formula de lapte HA ajută la reducerea riscului de alergii.

Confirmarea Ministerului Sănătății

Fiind un subiect foarte discutat printre mămici din cauza costului foarte mare pe care îl are o cutie de lapte hidrolizat, o întâmpinare a fost trimisă către Ministerul Sănătății cu scopul de a afla dacă în viitorul apropiat, această formulă de lapte hidrolizat va fi oferit de către stat, gratuit. Mirarea cea mare a fost în primul rând că un răspuns a fost dat de către minister în aproximativ 2 săptămâni de la întâmpinare, în condițiile în care percepția omului de rând despre întâmpinările făcute către stat se duc într-o gaură neagră pe care nici cei de la NASA nu au reușit să o depisteze în spațiu până acum. Pe scurt, statul român asigură laptele hidrolizat, gratuit în baza unei trimiteri de la medicul pediatru, în anumite spitale din România.

Spitalele care oferă lapte praf hidrolizat compensat (gratuit)

[table id=1 /]

Leave a Comment